Lekker voor zoete gerechten - Verstegen

Lekker voor zoete gerechten

Kruiden en specerijen passen ook heel goed in zoete gerechten. Zo ben je misschien wel bekend met kaneel en vanille in baksels. Maar wist je dat kardemom, kruidnagel, nootmuskaat en andere specerijen ook heel goed in zoete gerechten passen? Neem bijvoorbeeld de koek- en speculaaskruiden waarin onder andere kruidnagel, gember en koriander te vinden zijn. Welke kruiden of specerijen ga jij proberen in een zoet gerecht?

Ga jij ook aan de slag met onze producten net als onze volgers?

Deel je gerecht met de #verstegenfriends

Mix voor Koek & Speculaas

De Mix voor Koek en Speculaas heeft een zacht zoete en warme smaak doordat er onder andere kaneel, nootmuskaat en kruidnagel in zit. Daardoor is de mix zeer geschikt om speculaas en kruidnoten mee te maken. Door de strooier is de mix handig in gebruik en heb je altijd wat op voorraad.

Kaneel

Gemalen kaneel wordt meestal gebruikt in zoete gerechten, zoals cake, koek, ijs, pudding en chocolademelk. Kaneel heeft een warm, zoethoutachtige smaak met lichte citrus tonen. De strooier is handig in gebruik.

Vanille

Vanille is een peul die groeit aan de ‘vanille orchidee’. De peul van de vanille wordt meestal in de lengte open gesneden. Het merg wordt bij een warme vloeistof gevoegd. Dit wordt meestal gedaan in baksels en dranken om een vanille aroma aan het gerecht te geven. Vanille is zoet aromatisch en heeft een aangename nasmaak.

Lekker voor zoete gerechten