Andijviestamppot met gerookte kip, paprika, ei, augurk en walnoten - Verstegen
  • Space
Space

Andijviestamppot met gerookte kip, paprika, ei, augurk en walnoten

Een lekkere stamppot van andijvie met aardappelen, gerookte kipfilet, paprika, ei, augurk en walnoten. Heerlijk voor een doordeweekse avond.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze


  1. Schil en halveer de aardappelen. Breng ze in ruim kokend water aan de kook en kook in 20 minuten gaar.

  2. Snijd ondertussen de gerookte kipfilet, rode paprika en zoetzure augurken in kleine blokken van circa 2 cm. Snijd de bosui in fijne ringen. Hak de walnoten grof.

  3. Kook de eieren naar wens zacht of hard gekookt.

  4. Giet vervolgens de aardappelen af. Voeg de Mix voor Andijvie, roomboter en melk toe en stamp tot een gladde puree. Voeg de andijvie in delen toe aan de puree en meng dit er doorheen. Voeg de gerookte kip, paprika, augurk en bosui toe en meng dit door elkaar.

  5. Pel de eieren en halveer deze. Verdeel de stamppot andijvie en 2 halve eieren over de borden. Garneer met de grof gehakte walnoten.


Variatietip
Vervang de gerookte kip ook eens door gebakken kipfiletblokjes met een van de soorten Mix voor Kip.

Ingrediënten

- 300 g gerookte kipfilet
- 1 kg aardappelen
- 400 g gesneden andijvie
- 1 rode paprika
- 4 zoetzure augurken
- 1 bosui
- 50 g roomboter
- 100 ml melk
- 4 eieren
- 75 g (ongebrande) walnoten
- 1 zakje Mix voor Andijvie