Bami met gemengde groente, ham, satésaus en kroepoek

Een snelle bami voor de makkelijke maaltijd met satésaus en kroepoek. De rode peper in de bami zorgt voor een pittige toevoeging aan het gerecht.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm een ruime pan met water en kook vervolgens de mie nestjes volgens de beschrijving op de verpakking. Giet af.

2. Pel en hak de knoflook fijn, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze in dunne ringen.

3. Verwarm een pan op middelhoog vuur met de zonnebloemolie en bak hierin de knoflook en de helft van de rode peper voor 3 minuten goudbruin.

4. Voeg de bami groenten, hamblokjes en World Spice Meal – Nasi & Bami toe en bak voor 5 minuten mee. Schep de mie door de groenten en verwarm deze nog voor 5 minuten mee.

5. Verwarm de Satésaus (kant-en-klaar) volgens de beschrijving op de verpakking.

6. Schep de bami in een bord en garneer af met de overige rode peper. Serveer de bami met de Satésaus (kant-en-klaar) en kroepoek.

Tip: houd je van pittig? Gebruik dan een gehele rode peper.

Variatietip
Voor de vegetarische variant van dit gerecht kunnen er 4 eieren aan het gerecht toegevoegd worden in plaats van de ham blokjes. Bak de eieren in een pan en leg deze vervolgens op de bami.

Ingrediënten

– 350 g mie nestjes
– 1 teen knoflook
– ½ rode peper
– 1 el zonnebloemolie
– 450 g bami groente
– 250 g hamblokjes
– Mix voor Nasi & Bami Goreng
– 500 g Satésaus (kant-en-klaar)
– 70 g kroepoek