Biryani met broccoli en tempeh
  • Space
Space

Biryani met broccoli en Tempeh

Biryani is een geurig en kruidig rijstgerecht uit de Indiase keuken dat vaak op speciale momenten wordt gegeten. Jasmijnrijst vormt de basis van het gerecht wat eerst wordt gekookt en daarna gebakken. Geserveerd met broccoli, ingelegde rode ui, cashewnoten, munt en peterselie is Biryani een feestje op je bord.

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Aantal Personen: 4Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Maak een marinade van de sesamolie, ketjap en ½ el World Spice Blend - Tandoori Masala. Snijd de tempeh in blokken van 2 bij 2 cm en meng met de marinade. Laat 15 minuten staan.

2. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.

3. Pel en snipper de ui en de knoflook. Pel de rode ui, snijd in ringen en voeg toe aan een kom. Snijd de munt en peterselie grof.

4. Verhit het water, azijn en de suiker in een pan en breng aan de kook. Haal van het vuur als de suiker is opgelost. Giet dit over de rode ui heen en zet weg.

5. Verhit 1 el ghee in een pan en bak de tempeh in 5 minuten krokant. Haal uit de pan. Verhit 1 el ghee en bak de gesneden ui, deze mag bruin kleuren. Voeg de knoflook, tomatenpuree, broccoli en de resterende World Spice Blend - Tandoori Masala toe en bak 2 minuten mee. Voeg de bouillon toe en laat 10 minuten koken op laag vuur met de deksel op de pan. Voeg vervolgens de tempeh en de helft van de rijst toe aan de pan.

6. Verwarm de melk in een pan en voeg de saffraan toe. Laat 5 minuten staan en voeg toe aan de biryani samen met de helft van de gesneden munt en peterselie.

7. Verhit een pan zonder olie en rooster de cashewnoten goudbruin. Haal uit de pan. Voeg de resterende ghee toe aan de pan en bak de resterende rijst krokant.

8. Verdeel de Biryani over de borden en maak af met de gebakken rijst, ingelegde rode ui, cashewnoten en resterende munt en peterselie.

Ingrediënten

- 2 el sesamolie
- 2 el ketjap manis
- 1 ½ el World Spice Blend - Tandoori Masala
- 400 g tempeh
- 300 g jasmijnrijst
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 rode ui
- 5 g verse munt
- 5 g verse peterselie
- 100 ml water
- 100 ml witte wijnazijn
- 1 el suiker
- 3 el ghee
- 70 g tomatenpuree
- 800 g broccoliroosjes
- 400 ml groentebouillon
- 2 el halfvolle melk
- 0,05 g saffraan
- 50 g ongezouten cashewnoten