Bloemkool uit de oven met feta crumble en granaatappelpitten
  • Space
Space

Bloemkool uit de oven met feta crumble en granaatappelpitten

Een makkelijke vegetarische maaltijd: bloemkool uit de oven met feta crumble en granaatappel. Met de World Spice Blend - Vadouvan op de geroosterde bloemkool krijg je een pittige, licht zoete en rokerige smaak. De frisse granaatappelpitten en volle romige smaak van de feta crumble maakt dat dit gerecht perfect in balans is, heerlijk! Liever wat meer koolhydraten in je avondmaaltijd? Voeg dan krieltjes toe aan dit ovengerecht!

Verstegen producten:

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Oventijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool in plakken van 1 cm dik. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel hier 1 el van de olijfolie en World Spice Blend - Vadouvan kruiden overheen.

2. Verwijder het groen van de bospeen tot 2 cm. Schil vervolgens de bospeen en snijd de bospeen in de lengte door de helft. Pel en snijd de ui in halve ringen van 5 mm dik. Leg de bospeen en ui bij de bloemkool op de bakplaat, verdeel hier de overige olijfolie overheen en het zout en peper naar smaak. Plaats de bakplaat 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de groentes gaar zijn.

3. Verkruimel ondertussen de feta en bewaar tot gebruik in de koelkast.

4. Haal de bloemkool uit de oven en verdeel de feta en granaatappelpitten hier overheen.

Variatietip
Voeg krieltjes toe wanneer het gerecht koolhydraten mag bevatten. Kook deze 5 minuten tot beetgaar en bak deze vervolgens in een pan voor 5 minuten tot goudbruin en voeg hier naar smaak zout en peper aan toe.

Ingrediënten

- 1 bloemkool
- 2 el olijfolie
- 2 el World Spice Blend - Vadouvan
- 500 g bospeen
- 1 ui
- zout en peper
- 200 g feta
- 100 g granaatappelpitten