Bulgur met geroosterde pompoen, wortel en granaatappelpitten
  • Space
Space

Bulgur met geroosterde pompoen, granaatappelpitten en Berbere kruiden

Een eenvoudig vegetarisch gerecht met geroosterde groenten in Berbere kruiden. Door de kruiden krijgen de zoete groenten een hartige smaak en dit brengt de bulgur mooi in balans. Een heerlijke combinatie met de frisse yoghurtsaus en granaatappelpitten.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Oventijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Schil de pompoen, halveer en verwijder de pitten. Snijd in stukken van 2 bij 2 cm. Snijd het groen van de bospenen af. Verdeel de bospeen samen met de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de olijfolie en 3 tl World Spice Blend - Berbere. Verdeel over de pompoen en wortelen en meng alles goed door. Rooster 40 minuten in de voorverwarmde oven.

3. Breng water aan de kook in een pan en voeg het bouillonblok toe. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met de resterende World Spice Blend - Berbere.

4. Snijd 5 g munt in stroken. Meng de yoghurt met de gesneden munt. Verhit een pan zonder olie en rooster het amandelschaafsel tot dit goudbruin kleurt.

5. Serveer de bulgur met de geroosterde groenten, amandelschaafsel, granaatappelpitten, resterende munt, kiemgroente en de yoghurtsaus.

Ingrediënten

- 1 flespompoen
- 500 g bospenen
- 2 el olijfolie
- 3 ½ tl World Spice Blend - Berbere
- 1 blok groentebouillon
- 300 g bulgur
- 7 g verse munt
- 150 g halfvolle yoghurt
- 15 g amandelschaafsel
- 100 g granaatappelpitten
- 20 g milde kiemgroente

Benodigdheden

- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier