Cannelloni met gehakt en spinazie

Cannelloni met gehakt en spinazie uit de oven. Pastarolletjes oftewel cannelloni met gehakt en spinazie uit de oven! Heerlijk gevuld met ricotta en tomatensaus. Een makkelijke maaltijd direct uit de oven. De vernieuwde gehaktmixen van Verstegen bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten. Nu nog meer smaak! De pure smaak van de verbeterde receptuur wordt helemaal bepaald door natuurlijke ingrediënten.

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Oventijd: 45 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de rode ui en de knoflook fijn.

2. Verhit een steelpan en voeg 1 el olijfolie toe. Fruit de knoflook. Schenk de gezeefde tomaten in de steelpan en voeg de Provençaalse kruiden toe. Laat op laag vuur voor circa 3 tot 5 minuten sudderen.

3. Verhit 2 el olijfolie in een pan. Fruit de rode ui. Voeg het rundergehakt en de Mix voor Gehakt – Paprika toe. Bak het gehakt rul.

4. Verhit 1 el olijfolie in een andere pan en slink de gewassen spinazie. Laat dit eventueel in een vergiet uitlekken en voeg toe aan het gehaktmengsel. Voeg de ricotta kaas toe en meng alles goed door elkaar.

5. Vul de cannelloni pasta met het gehakt-ricottamengsel. Dit kan met een theelepeltje.

6. Schenk de helft van de gezeefde tomaten in de ovenschaal. Leg de gevulde cannelloni in de ovenschaal. Verdeel de overige helft van de gezeefde tomaten over de cannelloni. Bestrooi met de geraspte kaas.

7. Bak de cannelloni voor circa 40 à 45 minuten in een voorverwarmde oven. Hak de bosui fijn en garneer met de bosui. Serveer direct.

Ingrediënten

– 500 g rundergehakt
– 400 g gewassen spinazie
– 1 bosui
– 250 g ricotta kaas
– 100 g geraspte kaas
– 500 g gezeefde tomaten (pak)
– 250 g cannelloni pasta (1 pak)
– 1 rode ui
– 2 tenen knoflook
– 1 zakje Mix voor Gehakt – Paprika
– 1 el Provençaalse kruiden
– 4 el olijfolie
Zwarte peper, naar smaak
Zeezout, naar smaak

Benodigdheden

– Ovenschaal