Caribische bowl met gegrilde ananas en vega Jamaican Jerk kip

Door het marineren en het gebruik van World Spice Blend - Jamaican Jerk krijgt de vegetarische kip een heerlijke smaak die in de buurt komt van normale kip. Lekker in combinatie met de gegrilde zoete ananas.

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Verwijder de bovenkant van de ananas en snijd de ananas met een ananasschiller. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en rooster 15 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen. Verwijder de schil en snijd in reepjes.

3. Meng 3 el olijfolie met de World Spice Blend – Jamaican Jerk tot een marinade. Voeg de vegetarische kip toe en meng goed door.

4. Schil de mango en snijd het vruchtvlees eraf langs de pit. Snijd in blokjes. Schil de komkommer, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd daarna in blokjes. Snijd de rode peper en munt fijn. Meng de mango, komkommer, munt en rode peper tot een mangosalsa.

5. Verhit 1 el olijfolie in een grillpan en gril de ananas plakken 3 minuten totdat deze bruin kleuren en keer halverwege om. Haal uit de pan en laat afkoelen.

6. Breng water aan de kook in een pan. Voeg het bouillonblok toe en kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.

7. Verhit de resterende olijfolie in de pan en bak de vegetarische kip 10 minuten, haal uit de pan. Spoel de zwarte bonen af en laat uitlekken.

8. Verdeel de rijst over de kommen. Verdeel de zwarte bonen, gegrilde ananas, vegetarische Jamaican kip, paprika en mango salsa over de rijst. Voeg eventueel naar smaak nog verse munt toe aan de bowl.

Ingrediënten

– 1 ananas
– 2 rode paprika’s
– 5 el olijfolie
– 1 el World Spice Blend – Jamaican Jerk
– 400 g vegetarische kipstukjes
– 1 mango
– ½ komkommer
– 1 rode peper
– 5 g verse munt
– ½ blok groentebouillon
– 300 g basmatirijst
– 200 g zwarte bonen

Benodigdheden

– Bakpapier
– Bakplaat
– Grillpan
– Ananasschiller