Crunchy zoete aardappelschotel met Parmezaan en tijm

Op zoek naar nog een lekker bijgerecht? Deze schotel is ideaal, want de oven doet het harde werk. Door de aardappel met een mandoline te snijden wordt de ovenschotel lekker crunchy! Heb je geen mandoline? Gebruik dan een kaasschaaf.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Oventijd: 45 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Bijgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Schaaf de aardappelen in dunne plakken op een mandoline. Ris de tijm van de tak. Meng met de olijfolie, met de helft van de tijm en Original Spice Blend – Traditional Blend voor Aardappel/Frites. Zorg dat alle plakken bedekt zijn met olie. Leg de plakken op elkaar met de rand naar boven en plaats in een rij in de ovenschaal zodat er een mooi patroon ontstaat.

2. Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats in een voorverwarmde oven voor 15 minuten. Verwijder na 15 minuten de aluminiumfolie en bestrooi met Parmezaanse kaas en bak nog 35 minuten.

3. Haal uit de oven en garneer met de resterende tijm.

Variatietip:
Wil je liever een vegan ovenschotel? Maak het gerecht dan met vegan Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

– 600 g zoete aardappelen
– 6 el olijfolie
– 3 el Original Spice Blend – Traditional Blend voor Aardappel/Frites
– 100 g (plantaardige) Parmezaanse kaas
– 1 tak verse tijm

Benodigdheden

– Ovenschaal 20x20cm
– Mandoline