Ethiopische runderstoofpot met abrikoos

Een makkelijke stoof die je ook al de dag van tevoren kunt maken. Heerlijk met de World Spice Blend - Ras el Hanout en de zoete abrikoos. Wij gebruiken een tajine zodat het vocht rustig verdampt en rondcirculeert, zodat de smaken goed tot zijn recht komen en het vlees heerlijk mals wordt. Als je geen tajine hebt kan je ook een stoofpan gebruiken.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200ºC.

2. Pel en snipper de ui en de tenen knoflook. Snijd de abrikozen grof. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de boter in de tajine en bak de World Spice Blend – Ras el Hanout 2 minuten aan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 minuten mee.

3. Voeg de bouillon, tomatenblokjes en het Zeezout toe en breng aan de kook.

4. Snijd de riblappen in stukken van 3 bij 3 cm en voeg toe aan de tajine samen met de abrikozen. Zet het vuur laag en laat minimaal 2 uur stoven met de tajine deksel er op. Stoof langer voor nog diepere smaken en heel mals vlees.

5. Breng water aan de kook in een pan en kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bereid het naanbood volgens de aanwijzingen op de verpakking in de voorverwarmde oven.

6. Serveer de runderstoofpot met rijst, naanbrood en de verse peterselie.

Ingrediënten

– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 125 g gedroogde abrikozen
– 2 cm verse gember
– 10 g roomboter, ongezouten
– 2 el World Spice Blend – Ras el Hanout
– 250 ml runderbouillon
– 400 g tomatenblokjes
– 2 tl Zeezout
– 1 kg riblappen
– 300 g witte rijst
– 260 g naanbrood
– 5 g verse peterselie

Benodigdheden

– Tajine