Flammkuchen met gerookte zalm

Geef met dit recept een lekkere Italiaanse twist aan de Oostenrijkse klassieke flammkuchen. Lekker als lunch of als borrelgerecht.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Oventijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Lunch, Snacks

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de rode ui.
  2. Rol het deeg uit volgens de aanwijzing op het pak.
  3. Meng de crème fraîche met de World Spice Blend – Nordic en smeer uit op het flammkuchendeeg.
  4. Bak de flammkuchen in 15-20 minuten gaar in een voorverwarmde oven.
  5. Beleg de flammkuchen met de rucola en verdeel de zalmsnippers, kappertjes en ui erover.
  6. Maal zwarte peper over de flammkuchen en garneer met de rasp van citroen.

Variatietip
Vervang de gerookte zalm en kappertjes ook eens voor serranoham en Parmezaanse kaas.

 

Ingrediënten

– 1 pak flammkuchendeeg
– 200 g gerookte zalmsnippers
– 85 g rucola
– 15 g kappertjes
– 1 rode ui.
– 125 g crème fraîche
– 2 el World Spice Blend – Nordic 
– zwarte peper
– rasp van ½ citroen