Omelet met vegetarische spekjes en brie

Omelet is een perfecte lunchgerecht. Het staat zo op tafel en biedt volop variatiemogelijkheden. Deze Franse variant met romige brie, zoutig vegetarische spek en knapperige walnoten is werkelijk onweerstaanbaar!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Lunch

Bereidingswijze

1. Pel en snipper de ui en de teen knoflook. Snijd de champignons en de brie in plakken. Snijd de bieslook en de walnoten grof.

2. Klop de eieren los met de melk, Zwarte peper, Zeezout en de World Spice Meal – Omelet.

3. Verhit 1 el olie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten mee. Voeg vervolgens de prei toe en bak nog voor 2 minuten. Haal de groente uit de pan, voeg 1 el olie toe en bak de vegetarische spekjes 5 minuten. Haal uit de pan.

4. Voeg 1 el olie toe aan de pan en voeg ¼ van het eimengsel toe. Bak 2 minuten goudbruin aan de onderkant. Verdeel ¼ de groente, spekjes en de brie over het de omelet en klap dicht. Bak nog 2 minuten met de deksel op de pan. Herhaal dit nog 3 keer met de resterende ingrediënten tot je 4 Franse omeletten hebt.

5. Maak de omelet af met de bieslook en de walnoten.

Ingrediënten

– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 300 g kastanjechampignons
– 200 g brie
– 5 g verse bieslook
– 75 g walnoten
– 8 eieren
– 200 ml volle melk
– ½ tl Zwarte peper
– 1 tl Zeezout
– 2 el World Spice Meal – Omelet
– 5 el zonnebloemolie
– 100 g fijngesneden prei
– 125 g vegetarische spekjes