Freekeh salade met gegrilde kip, granaatappelpitten en Za'atar

Deze heerlijke salade heeft als basis Freekeh, een graansoort dat veel in het Midden-Oosten wordt gebruikt. Het is rijk aan vezels en gaat goed samen met de oosterse kruidenblend za’atar. Samen met gegrilde kip, peppadew en geitenkaas een goedgevulde salade voor je lunch of diner.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Bereid de freekeh volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

2. Meng 1 el olie met het zout en ½ el World Spice Blend – Za’atar Verdeel dit over de kip. Verhit een grillpan en gril de kip 8 minuten per kant. Snijd in lange plakken.

3. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil en snijd in plakken. Snijd de peppadews doormidden.

4. Meng de resterende olie met de resterende World Spice Blend – Za’atar tot een dressing.

5. Verdeel de sla over de borden, gevolgd door de freekeh, gegrilde kip, avocado en de papadews. Brokkel de geitenkaas en verdeel over de salade. Maak af met de dressing.

Variatietip
Freekeh is te koop bij de Ekoplaza en Holland & Barret. Deze graansoort kun je ook vervangen door spelt, gerst of quinoa

Ingrediënten

– 300 g freekeh
– 2 el olijfolie
– 1 tl zout
– 1 ½ el World Spice Blend – Za’atar
– 400 g kipdijfilet
– 1 avocado
– 200 g peppadew uit pot
– 100 g rucola slamelange
– 100 g zachte geitenkaas

Benodigdheden

– Grillpan