Frikandelbroodje met gekarameliseerde ui en Oranje Brulsaus - Verstegen
  • Space
Space

Frikandelbroodje met gekarameliseerde ui en Oranje Brulsaus

Deze heerlijke frikandelbroodjes met Oranje Brulsaus zijn de perfecte snack voor bij het EK. Ook erg lekker om extra Oranje Brulsaus bij te serveren. Ga jij ook brullend het EK in? Met dit recept maak je 8 heerlijke frikandelbroodjes.

Verstegen producten:

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Oventijd: 25 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Lunch Snacks

Bereidingswijze


  1. Snijd de uien in dunne ringen. Verhit zonnebloemolie in een braadpan en voeg hier de uien aan toe. Breng alvast op smaak met 4 Seizoenenpeper en zout. Laat op laag vuur rustig stoven en roer af en toe om. Voeg, als de uien aanbakken een klein scheutje water toe. Als ze helemaal zacht en bruin zijn, zijn ze klaar.

  2. Verwarm de oven voor op 200°

  3. Halveer de frikandellen. Leg de blaadjes bladerdeeg op een met bloem bestoven aanrecht en rol met een deegroller iets uit, tot een rechthoek. Klop het ei los.

  4. Smeer op ieder plakje links van het midden een eetlepel Oranje Brulsaus. Voeg hier een eetlepel gestoofde ui aan toe en leg hier een halve frikandel op. Besmeer de randen met het losgeklopt ei en vouw dicht. Druk de randjes aan met een vork en snijd kleine inkepingen aan de bovenkant in het broodje.

  5. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met ei. Bak de broodjes in ongeveer 25 minuten goudbruin. Serveer met extra Oranje Brulsaus.

Ingrediënten

• 2 witte uien
• 2 el zonnebloemolie
• 1 tl 4 Seizoenenpeper
• zout, naar smaak
• 4 ovenfrikandellen
• 8 plakjes bladerdeeg
• 1 ei
• 4 el Oranje Brulsaus, + extra om te serveren

Benodigdheden

Bakplaat
Bakpapier