Frisse vegetarische couscoussalade

Een kleurrijke en frisse couscoussalade met verse groenten. Door de Spice Blend voor Vega - Couscoussalade geef je extra hartigheid aan dit heerlijke vegetarische gerecht. Serveer de salade als lunch of als supersnelle maaltijd.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht, Lunch

Bereidingswijze

  1. Wel de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking met de World Spice Meal – Couscous.
  2. Laat de maïs uitlekken. Halveer de cherrytomaten. Snijd de komkommer in grove blokjes en de paprika en avocado in reepjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Rits de korianderblaadjes van de stelen en snijd grof.
  3. Pers het sap uit de limoen en meng dit met de olijfolie.
  4. Meng de couscous met alle ingrediënten. Garneer de salade met de dressing en de verse korianderblaadjes. Voeg eventueel zout toe naar smaak.

Variatietip
Voeg voor een variant met vlees ook eens gerookte kip of kleine gehaktballetjes toe aan de salade. Of voeg eens gekruide tofublokjes toe.

Ingrediënten

– 300 g couscous
– 150 g mais, uit blik
– 250 g cherrytomaten
– 1 komkommer
– 1 gele paprika
– 1 avocado
– 1 rode ui
– 1 limoen
– 1 bosje verse koriander à 15 g
– World Spice Meal – Couscous naar smaak
– 8 el olijfolie
– zout, naar smaak