Friszoete tiramisu met framboos en witte chocoladekrullen

Een snelle zomerse tiramisu met verse frambozen, een friszoete frambozen-sinaasappelsaus, knapperige lange vingers en witte chocoladekrullen.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Nagerecht

Bereidingswijze

  1. Rasp de sinaasappel en pers het sap uit. Verhit een steelpan en voeg de diepvries frambozen, de sinaasappelrasp, het sinaasappelsap en 3 el (kristal)suiker toe. Laat op laag vuur pruttelen tot er een saus ontstaat. Roer regelmatig door. Zet eventueel de staafmixer in de steelpan voor een gladde saus zonder stukjes.
  2. Breek ondertussen de lange vingers in tweeën en haal het merg uit het Verstegen vanillestokje. Klop de slagroom en 1 el (kristal)suiker met een handmixer op, niet helemaal stijf maar nog een beetje lobbig. Meng de opgeklopte slagroom, Vanille en mascarpone met een spatel luchtig door.
  3. Schep een beetje van het mascarponemengsel over de bodem van de 4 serveerglaasjes. Beleg met een aantal lange vingers. Schep circa 2 eetlepels frambozen-sinaasappelsaus erop en beleg met een aantal verse frambozen. Herhaal tot alles op is en eindig met de verse frambozen.
  4. Schraap met een dunschiller of kaasschaaf langs de lange en smalle kant van de reep witte chocolade. Verdeel de witte chocoladekrullen over de friszoete tiramisu en serveer direct.

Ingrediënten

– 125 g verse frambozen
– 250 g diepvries frambozen
– 1 sinaasappel
– 200 ml slagroom
– 250 g mascarpone
– 100 g witte chocolade (1 reep)
– 175 g lange vingers (1 pak)
– 1 Vanillestokje
– 4 el (kristal)suiker

Benodigdheden

4 serveerglaasjes, bijv. wekpotjes of drinkglazen
Handmixer (of keukenmachine)