Gehaktballetjes met zoete rode kool & aardappelpuree

Serveer de kleine gehaktballetjes eens met een zoete rode kool en een zachte aardappelpuree. De vernieuwde gehaktmixen van Verstegen bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten. Nu nog meer smaak! De pure smaak van de verbeterde receptuur wordt helemaal bepaald door natuurlijke ingrediënten.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.

2. Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd de ongeschilde appels in kleine partjes. Breng de rode kool met 25 g boter, de suiker, de appelpartjes en het water aan de kook. Draai het vuur laag en laat zachtjes sudderen voor 20 minuten. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

3. Zet de pan met geschilde aardappelen in ruim water op het vuur en kook, eventueel met zout, in 20 minuten gaar.

4. Maak ondertussen de ui schoon en snijd in halve ringen. Meng het gehakt met een ei en het zakje Mix voor Gehakt – Met Uitjes. Draai kleine gehaktballen, ter grootte van een pingpongbal.

5. Verhit 25 g boter in een braadpan en bak de gehaktballen in +/- 10 min mooi goudbruin gaar. Voeg halverwege de ui ringen toe en bak mee in de pan.

6. Giet de aardappelen af. Stamp deze met de melk, 25 g boter, de mosterd en eventueel Zwarte peper en Zeezout met de pureestamper tot puree. Serveer de rode kool met de puree en gehaktballetjes.

Ingrediënten

– 1.2 kg kruimige aardappel
– 500 g rundergehakt
– 600 g gesneden rode kool
– 2 appels, bijv. elstar
– 1 ui
– 200 ml melk
– 1 ei
– 1 zakje Mix voor Gehakt – Met Uitjes
– 75 g boter
– 150 ml kraanwater
– 1 el grove mosterd
– 2 el suiker
Zwarte peper, naar smaak
Zeezout, naar smaak