Gehaktmedaillons met sperziebonen en zoete aardappelpuree

Een lekkere gehaktmedaillon omwikkelt in spek. Lekker met gekookte sperziebonen en een puree van zoete aardappel. De vernieuwde gehaktmixen van Verstegen bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten. Nu nog meer smaak! De pure smaak van de verbeterde receptuur wordt helemaal bepaald door natuurlijke ingrediënten.

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Oventijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de oranje zoete aardappels en snijd deze in kleine blokjes. Dop de verse sperziebonen.

2. Meng het half-om-half gehakt met de Mix voor Gehakt – Bretons. Draai 4 ballen en druk plat tot een medaillon van ongeveer 4 à 5 cm dik. Omwikkel elke medaillon rondom met een langwerpig plakje ontbijtspek. Leg alle gehaktmedaillons op een met bakpapier beklede bakplaat en bak voor 14 tot 17 minuten in de voorverwarmde oven.

3. Kook ondertussen de zoete aardappels in een pan met ruim kokend water in circa 10 à 15 minuten gaar. Giet de zoete aardappels af en voeg de melk toe. Stamp met een aardappelstamper de puree glad. Voeg eventueel grove mosterd en Zwarte peper en/of Zeezout naar smaak toe.

4. Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en kook deze in 5 à 6 minuten beetgaar. Giet de sperziebonen af en meng deze met een klontje boter of scheutje olie. Meng vervolgens de Groentefinish – Mix voor Boontjes door de sperziebonen.

5. Serveer de gehaktmedaillons met de gekruide sperziebonen en zoete aardappelpuree.

Ingrediënten

– 1 kg oranje zoete aardappels
– 800 g sperziebonen
– 500 g half-om-half gehakt
– 4 dikke plakken langwerpig ontbijtspek
– 75 ml melk
– 1 zakje Mix voor Gehakt – Bretons
– 1 zakje Groentefinish – Mix voor Boontjes
– olijfolie of boter
Zwarte peper, naar smaak
Zeezout, naar smaak
– grove mosterd, naar smaak

Benodigdheden

– Bakplaat
– Bakpapier