Loempia’s met geitenkaas, spinazie en sinaasappeldip - Verstegen
  • Space
Space

Loempia’s met geitenkaas, spinazie en sinaasappeldip

Deze geitenkaas-spinazie loempia’s met sinaasappeldip zijn heerlijk voor tijdens een borrel of serveer ze als voorgerecht. Dit recept is voor 8 loempia's en verdeel ze over 4 personen.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4Personen
  • Categorieën: Snacks

Bereidingswijze


  1. Haal de loempiavellen uit de diepvries en laat ontdooien. Meng in een kommetje 4 el water met 1 el bloem en laat even staan.

  2. Rasp de sinaasappel en pers het sap uit. Meng dit in een kommetje met de kwark en honing. Dek af en bewaar in de koelkast.

  3. Snipper de sjalot heel fijn en snijd de spinazie grof. Meng in een kom de geitenkaas, spinazie, gesnipperde sjalot, Original Spice Blend - Middle East Blend voor Couscous en olijfolie. Voeg naar smaak Peper toe. Maak 8 gelijke rolletjes van het geitenkaas-spinazie mengsel.

  4. Leg een loempiavel met de punt naar beneden. Leg hier een tweede loempiavel bovenop. Leg 1 geitenkaas-spinazie rolletje horizontaal op het vel. Vouw de onderste punt over het rolletje, trek strak en druk eventuele luchtbubbels eruit.

  5. Bestrijk met een kwastje de randen met een beetje bloemmengsel. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de loempia op. Herhaal tot alle geitenkaas-spinazie loempia’s gemaakt zijn.

  6. Bak de loempia’s in een koekenpan met een bodem hete zonnebloemolie in ongeveer 5 minuten goudbruin. Serveer direct, met de sinaasappeldip.

Ingrediënten

Voor de loempia's:
- 16 loempiavellen (diepvries)
- 250 g geitenkaas met honing
- 40 g gewassen spinazie
- 1 sjalot
- 2,5 tl Original Spice Blend - Middle East Blend voor Couscous
- 2 el olijfolie
- 4 el water
- 1 el bloem
- Peper, naar smaak
- zonnebloemolie, om te bakken

Voor de sinaasappeldip:
- ½ sinaasappel
- 200 g kwark
- 2 el honing

Benodigdheden

Koekenpan
Kwastje