Gekleurde Mexicaanse burrito's met limoen-kwarkdip

Kleurrijke groente wraps gevuld met een romige guacamole, knapperige walnoten en een kruidig mengsel van paprika, bonen en ui. Top de burrito’s af met een heerlijke limoen-kwarkdip en smullen maar.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Pel en snipper de ui en de teen knoflook. Snijd de paprika’s in blokken van 1×1 cm. Voeg de olie toe aan een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de paprika, World Spice Meal – Burrito, zwarte bonen en ½ tl zout toe en bak 5 minuten mee.

3. Halveer de avocado’s en verwijder de pit en schil. Prak de avocado samen met het resterende zout en 1 el limoensap tot een guacamole.

4. Meng de kwark met het resterende sap van de limoen tot een dip. Snijd de walnoten en de koriander grof. Scheur de bladeren van de ijsbergsla. Bereid de wraps volgens de aanwijzing op de verpakking.

5. Beleg iedere wrap met de guacamole, rijst, sla, bonenmengsel, walnoten en de koriander. Rol op en serveer met de limoen- kwarkdip.

Ingrediënten

– 300 g basmati rijst
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 2 rode paprika’s
– 1 el olijfolie
– 1,5 el World Spice Meal – Burrito
– 300 g zwarte bonen
– 3/4 tl zout
– 2 avocado’s
– 1 limoen
– 150 g volle kwark
– 50 g walnoten
– 2 takken koriander
– ½ krop ijsbergsla
– 4 bieten tortilla wraps
– 4 wortel tortilla wraps