Gekruide kippendijen met couscous, abrikoos en snijbonen - Verstegen
  • Space
Space

Gekruide kippendijen met couscous, abrikoos en snijbonen

Gekruide kippendijen met een rijkgevulde couscous met abrikoos, rozijnen en snijbonen.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze


  1. Snipper de ui fijn. Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Meng het blokje kippenbouillon met 300 ml heet water en 2 tl World Spice Blend - Likama Hloa.

  2. Meng de couscous in een kom met de abrikoos, rozijnen, Korianderblad en bouillon. Dek af en laat voor circa 5 à 8 minuten wellen. Maak de couscous los met een lepel of vork.

  3. Kook ondertussen de snijbonen naar voorkeur beetgaar of gaar.

  4. Marineer ondertussen de kippendijen met 4 tl World Spice Blend - Likama Hloa en 2 el olijfolie. Voeg eventueel zout naar smaak toe. Verhit een hapjespan met 1 el olijfolie en bak de kippendijen rondom bruin en gaar.

  5. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan bruin.

  6. Meng de gewelde couscous met de gekookte snijbonen. Serveer de couscous met de kippendijen en garneer met het geroosterde amandelschaafsel.

Ingrediënten

- 600 g kippendijen
- 400 g gesneden snijbonen
- 300 g couscous
- 75 g gedroogde abrikozen
- 40 g rozijnen
- 50 g blank amandelschaafsel
- 1 ui
- 1 blokje kippenbouillon
- 6 tl World Spice Blend - Likama Hloa
- 1 tl Korianderblad
- 3 el olijfolie
- 300 ml heet water
- zout, naar smaak