Gekruide varkenshaas met bloemkool en gebakken aardappeltjes

Deze gekruide varkenshaas met bloemkool, gebakken aardappeltjes en zelfgemaakte champignonsaus is een lekkere maaltijd voor op een doordeweekse avond.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Laat de varkenshaas op kamertemperatuur komen. Snijd de (kastanje)champignons in dunne plakjes en snipper de ui fijn. Snijd de bloemkool in roosjes.

2. Meng 1 el olijfolie met de Mix voor Varkensvlees en marineer de varkenshaas rondom. Verhit 25 g boter in de pan. Bak de gekruide varkenshaas rondom bruin en gaar op laag vuur voor 10 à 12 minuten rosé. Haal de varkenshaas uit de pan en wikkel in aluminiumfolie om het vlees te laten rusten.

3. Kook ondertussen in een pan met ruim water de bloemkoolroosjes naar smaak beetgaar of gaar. Verhit ondertussen 25 g boter in de pan en bak de aardappeltjes in 10 à 15 minuten rondom bruin en gaar. Voeg eventueel Zwarte peper/en of Zeezout toe.

4. Fruit in de boter van het vlees de ui aan. Voeg de plakjes (kastanje) champignons toe en bak op hoog vuur in 2 minuten bruin. Voeg de slagroom en Tijm toe en laat de saus inkoken. Voeg naar smaak Zwarte peper en/of Zeezout toe.

5. Snijd de varkenshaas in plakjes. Serveer de plakjes varkenshaas met de champignons saus, de aardappelpartjes en de bloemkool roosjes.

Variatietip:
De gekruide varkenshaas is met de champignonsaus ook erg lekker op een broodje als lunch.

Ingrediënten

– 900 g voorgekookte aardappelpartjes
– 500 g varkenshaas
– 1 bloemkool
– 250 g (kastanje)champignons
– 100 ml slagroom
– 1 ui
– 1 el Mix voor Varkensvlees
– 1 tl Tijm
– 1 el olijfolie
– 50 g boter
Zwarte peper, naar smaak
Zeezout, naar smaak