Gepofte pompoen met zuurkool en krokant gebakken spekjes
  • Space
Space

Gepofte pompoen met zuurkool en krokant gebakken spekjes

Deze gepofte pompoen met zuurkool en krokant gebakken spekjes is de perfecte combinatie tussen zoet, zuur en hartig. Het krijgt een heerlijke herfstsmaak door World Spice Blend 5 Spices. Dit gerecht smaakt niet alleen heerlijk, het ruikt ook verrukkelijk! Eet jij liever vegetarisch? Voeg dan in plaats van spekjes amandelschaafsel toe aan het gerecht. Rooster deze tot ze goudbruin zijn en verdeel het over je gerecht.

Verstegen producten:

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Oventijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de flespompoen in de lengte door de helft en verwijder de pitten. Snijd deze vervolgens in plakken van 1 cm dik, zodat er halve ringen ontstaan. Meng de fles pompoen met de honing en Verstegen World Spice Blend - 5 Spices. Verdeel dit over een met bakpapier beklede bakplaat en dek deze af met aluminiumfolie. Plaats deze in de voorverwarmde oven voor 30 minuten tot de pompoen gaar is.

2. Pel en snijd ondertussen de ui fijn. Snijd de appel in blokken van 1 cm en zet apart. Verwarm een pan met de olijfolie en bak het spek in 5 minuten goudbruin en krokant. Voeg hier vervolgens de ui aan toe en bak deze voor 3 minuten mee tot deze begint te kleuren.

3. Laat ondertussen de zuurkool uitlekken in een zeef en voeg deze bij de spekjes en ui. Bak dit 5 minuten mee, meng hier voorzichtig de appel doorheen en breng dit op smaak met zout en peper.

4. Serveer de gepofte pompoen met de gebakken zuurkool en spekjes.

Variatietip
Als vegetarische variant op dit gerecht vervang je de spekjes door amandelschaafsel. Deze rooster je 5 minuten in een droge pan tot goudbruin. Deze worden als laatst over het gerecht verdeeld.

Ingrediënten

- 1 fles pompoen
- 100 g honing
- 1 el World Spice Blend - 5 Spices
- 1 ui
- 2 Elstar appels
- 1 el olijfolie
- 150 g spekblokjes
- 520 g zuurkool
- Zout en peper

Benodigdheden

- Aluminiumfolie