Geroosterde aubergine met bloemkoolrijst en feta

Geroosterde aubergine is een populair vegetarisch gerecht. Wil je de aubergine een keer een andere smaak geven? Voeg vóór het roosteren World Spice Blend - Harissa toe! Doordat de aubergine ingesneden wordt trekt de smaak er helemaal in. Eet je liever een vleesgerecht? Voeg dan rundergehakt toe aan dit gerecht! In combinatie met de bloemkoolrijst, feta en zoete gepofte tomaten is dit een heerlijk voedzaam gerecht, met of zonder vlees.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Oventijd: 25 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aubergine en snijd het vruchtvlees in zodat er een ruit patroon ontstaat maar niet helemaal door. Leg de aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel 1 el olijfolie en de World Spice Blend – Harissa over de aubergines.

2. Snijd de tomaten in 6 kwarten en verdeel deze over de plaat met aubergines. Plaats de aubergines en tomaat 25 minuten in de voorverwarmde oven tot deze gaar zijn.

3. Pel en snijd ondertussen de ui fijn en verkruimel de feta in stukken van ongeveer 1 cm.

4. Verwarm een pan met 1 el olijfolie en bak de ui voor 3 minuten tot deze licht begint te kleuren. Voeg de bloemkool rijst toe, bak dit voor 5 minuten mee zodat deze begint te kleuren en breng dit op smaak met het zout en peper.

5. Verwarm een pan met de overige olijfolie en bak de eieren op middelhoog vuur in 5 minuten gaar.

6. Verdeel de bloemkoolrijst over de aubergines en leg hier de tomaten op. Garneer de aubergines af met feta, rucola en leg het ei ernaast.

Variatietip
Voeg rundergehakt toe als het gerecht niet vegetarisch hoeft te zijn. Bak het gehakt 4 minuten voordat de gesnipperde ui aan de pan toegevoegd wordt.

Ingrediënten

– 2 aubergines
– 3 el olijfolie
– 1 el World Spice Blend – Harissa
– 250 g tomaat
– 1 ui
– 100 g feta
– 300 g bloemkoolrijst
– Zout en peper
– 4 eieren
– 50 g rucola