Traybake zoete aardappel uit de oven met feta

Een lekker vegetarisch bakplaat met geroosterde groenten en zoete aardappel. Als topping voorzie je de bakplaat met verkruimelde feta kaas. Ideaal voor een doordeweekse avond of als bijgerecht voor het kerstdiner.

  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Oventijd: 25 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Snijd de oranje zoete aardappels in partjes, de paprika’s in reepjes en de rode ui in partjes. Halveer de courgette in de lengte en snijd in plakjes.

3. Meng in een grote kom de olijfolie met de World Spice Blend – Nordic.

4. Voeg de zoete aardappel, paprika’s, rode ui en courgette toe en meng goed, zodat het mengsel verdeeld is over alle groenten.

5. Verdeel de gemarineerde groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en bak het geheel voor 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven.

6. Verkruimel ondertussen de feta kaas.

7. Verdeel de geroosterde groenten en zoete aardappel over de borden.

8. Garneer het gerecht met de verkruimelde feta kaas. Serveer direct.

Ingrediënten

– 500 g oranje zoete aardappels
– 1 gele paprika
– 1 rode paprika
– ½ courgette
– 1 rode ui
– 100 g feta kaas
– 1 zakje World Spice Blend – Nordic
– 4 el olijfolie

Benodigdheden

– Bakpapier
– Bakplaat