Geroosterde pompoen salade met vijgen en hazelnoten
  • Space
Space

Geroosterde pompoen salade met vijgen, hazelnoten en Vadouvan olie

Op zoek naar een lekkere goedgevulde salade? Dan moet je deze salade zeker proberen! Geroosterde pompoen, zoete vijgen, knapperige hazelnoten en kruidige Vadouvan olie, wat wil je nog meer! Heerlijk als luxe lunch of bij het diner.

Verstegen producten:

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Oventijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4Personen
  • Categorieën: Lunch Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de pompoen doormidden, verwijder de uiteinden en de pitten. Snijd in halve manen. Verdeel de olijfolie en het zout over de pompoen. Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 minuten in de voorverwarmde oven.

2. Snijd de vijgen in kwarten. Verhit een pan en rooster de hazelnoten goudbruin. Schaaf met een dunschiller vlokken van de (vegan) Parmezaanse kaas. Meng de extra vierge olijfolie met de World Spice Blend - Vadouvan.

3. Verdeel de sla over de borden gevolgd door de pompoen, vijgen, hazelnoten, Parmezaanse kaas en de Vadouvan olie.

Ingrediënten

- 1 Hokkaido pompoen
- 1 el olijfolie
- 1 tl zout
- 4 vijgen
- 20 g hazelnoten
- 50 g (vegan) Parmezaanse kaas
- 4 el extra vierge olijfolie
- 2 el World Spice Blend - Vadouvan
- 150 g rucola slamelange

Benodigdheden

- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier