Gevulde mini bladerdeegtaartjes met kip en spinazie

Gevulde mini bladerdeegtaartjes met kip en spinazie. Zin in een lekker en verantwoord gebakje? Maak nu deze gevulde bladerdeegtaartjes uit de oven met kip, champignons, spinazie en paprika. Lekker als maaltijd of hapje.

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Oventijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Ontdooi de vellen bladerdeeg volgens aanwijzing op de verpakking. Snipper de knoflook en rode ui fijn. Snijd de kipblokjes en paprika in klein blokjes. Snijd de kastanjechampignons in vieren.

2. Verhit een pan met de olijfolie. Fruit de knoflook en ui aan. Voeg de kipblokjes en World Spice Blend – Jamaican Jerk toe en bak rondom aan. Voeg de paprika en kastanjechampignons toe en bak voor circa 2 minuten mee. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Indien te nat, voeg 1 á 2 tl maïzena toe.

3. Snijd met een mesje de hoeken van de 16 plakjes bladerdeeg, zodat er ronde plakjes ontstaan. Leg 8 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat (doe dit bij een kleine oven eventueel in twee delen). Prik in elk plakje een aantal gaatjes met een vork. Verdeel de afgekoelde kipvulling over de 8 plakjes bladerdeeg. Bestrijk de randen met koud water. Leg de overige 8 plakjes bladerdeeg op de vulling. Vouw de randen naar de vulling toe dicht.

4. Klop het ei op en besmeer de mini bladerdeegtaartjes met het ei. Bestrooi naar smaak met Zeezout. Bak de taartjes op een met bakpapier beklede bakplaat voor circa 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven. Serveer direct.

Ingrediënten

– 16 plakjes bladerdeeg (diepvries)
– 300 g kippendijen
– 100 g kastanjechampignons
– 100 g gewassen spinazie
– ½ rode paprika
– 1 ei
– 1 rode ui
– 1 teen knoflook
– 1 el World Spice Blend – Jamaican Jerk
– 2 el olijfolie
Zeezout, naar smaak
– bloem, voor bestuiven
– eventueel 1 à 2 tl maïzena

Benodigdheden

Bakplaat
Bakpapier
Kwastje