Griekse yoghurt bowl met crunchy home-made granola
  • Space
Space

Griekse yoghurt bowl met crunchy home-made granola

Heerlijk ontbijt voor tijdens de herfstdagen: Griekse yoghurt bowl met crunchy home-made granola. De granola is snel zelf gemaakt, met pure chocolade, anijszaad en sinaasappel. Een lekker ontbijt om je dag goed mee te beginnen! Meer zin in ander fruit dan sinaasappel? Deze granola is met elk soort fruit te maken. Maak tijdens een warme zomerochtend de granola bijvoorbeeld met verse aardbeien, heerlijk!

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Aantal Personen: 4Personen
  • Categorieën: Ontbijt

Bereidingswijze

1. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Dit doe je door een glazen of RVS schaal op een pan met water te zetten en deze te verwarmen tot het kookpunt.

2. Meng de gesmolten chocolade met de havervlokken en 2 tl van het Anijszaad. Verspreid dit over een plaat en zet dit voor minimaal 10 minuten in de koelkast zodat de chocolade weer stolt.

3. Schil de sinaasappels, snijd deze in plakken van 5 mm dik en verwijder de eventuele pitjes.

4. Haal de granola uit de koelkast en brokkel deze in kleinere stukken. Verdeel de yoghurt over de kommen en schep hier de granola overheen. Verdeel de plakken sinaasappel over de granola en garneer met de gevriesdroogde fruit mix en honing.

5. Verdeel het resterende Anijszaad met een zeef over de yoghurt bowl.

Variatietip
Lekker met elk soort fruit. Kijk welk fruit in het seizoen is en gebruik dit in plaats van of in combinatie met de sinaasappel.
Wil je dit recept nog gezonder maken? Kies dan voor pure chocolade met meer dan 70% cacao.

Ingrediënten

- 80 g pure chocolade
- 200 g volkoren havervlokken
- 3 tl Anijszaad (gemalen)
- 2 sinaasappels
- 800 g Griekse yoghurt 10% vet
- 10 g gevriesdroogde fruit mix
- 40 gr honing