Groentefriet van wortel, pastinaak en zoete aardappel

Deze gekleurde groentefriet zijn een lekker, gezond alternatief voor aardappelfrietjes. Heerlijk met Verstegen Illie Billie Tomatenketchup.

  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Oventijd: 35 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Snacks

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de winterpeen, zoete aardappel & knolselderij. Snijd de winterpeen, zoete aardappel en knolselderij in lange frieten van circa 1 x 1 cm dik.

2. Verdeel de groentefriet over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de groentefriet met de olijfolie en voeg naar smaak Zwarte peper en Zeezout toe. Meng goed en bak de groentefriet voor 30 à 35 minuten in een voorverwarmde oven.

3. Serveer de Guilt Free – Tomato Ketchup naar smaak bij de groentefriet.

Variatietip:
Je kunt de verschillende groentes ook vervangen voor 1 zak voorgesneden groentefriet à 800 gram.

Ingrediënten

– 1 winterpeen à 250 g
– 1 grote zoete aardappel à 300 g
– 1 knolselderij
Guilt Free – Tomato Ketchup, naar smaak
– 4 el (olijf)olie
Zwarte peper, naar smaak
Zeezout, naar smaak

Benodigdheden

– Bakplaat
– Bakpapier