Groentefriet van wortel, pastinaak en zoete aardappel

Deze gekleurde groentefriet zijn een lekker, gezond alternatief voor aardappelfrietjes. Heerlijk met Verstegen Illie Billie Tomatenketchup.

  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Oventijd: 35 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Snacks

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de winterpeen, zoete aardappel & knolselderij. Snijd de winterpeen, zoete aardappel en knolselderij in lange frieten van circa 1 x 1 cm dik.
  2. Verdeel de groentefriet over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de groentefriet met de olijfolie en voeg naar smaak peper en zout toe. Meng goed en bak de groentefriet voor 30 à 35 minuten in een voorverwarmde oven.
  3. Serveer de Illie Billie Tomatenketchup naar smaak bij de groentefriet.

Variatietip
Je kunt de verschillende groentes ook vervangen voor 1 zak voorgesneden groentefriet à 800 gram.

Ingrediënten

– 1 winterpeen à 250 g
– 1 grote zoete aardappel à 300 g
– 1 knolselderij
Illie Billie Tomatenketchup, naar smaak
– 4 el (olijf)olie
– peper en zout, naar smaak

Benodigdheden

Bakplaat
Bakpapier