Groentespies van wortel, paprika en mais

Een lekkere vegetarische groentespies van wortel, paprika, mais en zoete cherrytomaten gegrild op de barbecue. Dit recept is voor 8 groentespiesjes voor 2, 4 of 8 personen.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Bijgerecht, Hoofdgerecht

Bereidingswijze

  1. Laat de satéprikkers in water weken. Schil de bospeen en snijd deze in grote stukken van circa 3 cm lang. Kook de bospeen voor 1 à 2 minuten in kokend water en spoel vervolgens af onder koud water.
  2. Snijd de paprika’s in grove stukken. Snijd de mais in blokken van 2 cm dik.
  3. Meng in een grote kom de olijfolie met de Mix voor Geroosterde Wortel en Paprika uit de oven. Voeg de bospeen, paprika’s, mais en cherrytomaten toe en meng goed, zodat het mengsel verdeeld is over alle groenten.
  4. Steek de barbecue aan. Rijg de gemarineerde groenten om en om aan de satéprikkers. Grill de groentespies in circa 6 à 8 minuten gaar.

Ingrediënten

– 300 g bospeen
– 2 groene paprika
– 1 verse mais
– 16 zoete cherrytomaten
– 1 zakje Mix voor Geroosterde Wortel en Paprika uit de oven
– 4 el olijfolie

Benodigdheden

8 satéprikkers