Snijd de tomaten en de ui in parten. Snijd de knoflook tenen in dunne plakjes. Snijd de paprika in grove stukken. Snijd de kipdijen in blokjes.
Verhit de olijfolie in de stoofpan en fruit de ui en knoflook. Bak de kippendij rondom aan. Voeg de tomatenblokjes uit blik, paprika, World Spice Blend - Cajun en het water toe. Laat op laag vuur stoven voor 10 à 15 minuten.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de rauwe gepelde garnalen en de verse partjes tomaat toe aan de stoofpot. Kook de gumbo voor circa 5 minuten in tot een mooie saus.
Serveer de gumbo stoofpot met de gekookte rijst. Snij de bosui in ringen en garneer over de borden.
Variatietip
Probeer de gumbo ook eens met andere groenten, zoals pompoen, wortelen of doperwten.
Ingrediënten
- 200 g kipdijen
- 200 g rauwe gepelde garnalen (vers of diepvries)
- 4 grote tomaten
- 2 groene paprika
- 2 bosui
- 300 g rijst, naar keuze
- 400 g tomatenblokjes (blik of pakje)
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 tl World Spice Blend - Cajun
- 2 el olijfolie
- 350 ml water