Hamburger met gegrilde aubergine en rode bietensaus - Verstegen
  • Space
Space

Hamburger met gegrilde aubergine en rode bietensaus

Gegrilde groenten op een hamburger zijn erg lekker! Probeer het eens op deze runderhamburger met gegrilde aubergine en rode bietensaus.

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze


  1. Verwarm de grote pitabroodjes volgens aanwijzing op de verpakking en snijd door de helft. Snijd de aubergine in 8 dunne plakken. Snipper de ui fijn.

  2. Snijd de voorgekookte biet in blokjes en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg naar smaak de Illie Billie Tomatenketchup

  3. Meng in een kom het rundergehakt met de Original Spice Blend – New York Blend voor Hamburger, het ei, de ui en het paneermeel. Voeg eventueel zout naar smaak toe. Kneed goed door elkaar en vorm vier burgers.

  4. Verhit olie of boter in een ruime koekenpan en bak de hamburgers naar wens gaar.

  5. Grill ondertussen de plakjes aubergine in een contactgrill of grillpan aan beide kant.

  6. Besmeer de pitabroodjes met de rode bietensaus. Verdeel de veldsla en leg de gebakken hamburgers en plakken aubergine erop. Serveer direct.


Variatietip
Vervang het brood ook eens voor gegrilde portobello’s of zoete aardappel.

Ingrediënten

- 4 grote pitabroodjes
- 500 g rundergehakt
- 1 aubergine
- 40 g veldsla
- 1 grote voorgekookte biet
- 1 ui
- 3 tl Original Spice Blend – New York Blend voor Hamburger
- 1 ei
- 2 el paneermeel
- olie of boter, om in te bakken
- zout, naar smaak
- Illie billie Tomatenketchup, naar smaak
   

Benodigdheden

Staafmixer
Contactgrill of grillpan