Karamel zeezout bonbons met dadels en chocolade

Karamel en zeezout bonbons met dadels en chocolade. Deze bonbons gemaakt van dadels en noten zijn iets gezonder, maar net zo lekker als andere bonbons! Je kunt ze zelfs ook helemaal vegan maken!

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën:

Bereidingswijze

1. Week de dadels in 300 ml kokend heet water voor 10 minuten. Giet daarna af.

2. Meng de dadels samen met de cashewnoten, notenpasta, 1 el water en 3/4 tl Zeezout in een keukenmachine. Mengt het niet goed? Voeg dan nog een eetlepel water toe. Vorm 10 balletjes ter grootte van een pingpong bal. Zet de bonbons 10 minuten in de koelkast.

3. Leg een vel bakpapier op een plank. Smelt de pure chocolade au bain-marie en haal de bonbons hier met een vork doorheen zodat ze volledig zijn bedenkt met chocolade. Haal ze voorzichtig van de vork en leg ze op het bakpapier.

4. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Dip een vork in de chocolade en beweeg de vork op en neer boven de bonbons zodat er spetters ontstaan. Garneer met de nougatine en het resterende Zeezout. Zet de bonbons weg in de koelkast. De bonbons zijn klaar als de chocolade hard is geworden.

Variatietip:
Liever vegan bonbons? Gebruik dan vegan chocolade. Of liever bonbons zonder noten? Vervang de cashewnoten en notenpasta door 50 g santen en 2 el amandelmeel.

Ingrediënten

– 150 g dadels zonder pit
– 50 g cashewnoten, ongezouten
– 1 el notenpasta
– 1 tl Zeezout
– 200 g pure chocolade
– 100 g witte chocolade
– 20 g nougatine

Benodigdheden

– Keukenmachine