Kastanjemuffins met venkelzaad

Maak bijzondere muffins met dit kastanje recept, niet alleen gezond maar ook nog eens heel lekker.

  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Oventijd: 30-40 minuten
  • Aantal Personen: 6 Personen
  • Categorieën: Bakken, Bijgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven op 180°C.
2. Maal de kastanjes in de keukenmachine.
3. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf. Meng in een andere kom de dooiers met suiker en kastanje. Smelt de boter en roer rustig door het kastanje mengsel, gevolgd door het zelfrijzend bakmeel en Venkelzaad (gemalen). Spatel als laatste voorzichtig de opgeslagen eiwitten erdoor.
4. Doe het beslag in ingevette muffinvormpjes of gebruik papieren vormpjes.
5. Bak 30 tot 40 minuten in de oven, tot een satéprikker er droog uit komt.
6. Maak de botercrème door de zachte boter goed te kloppen en poedersuiker erdoor te mengen, met 2 tot 3 eetlepels water tot de gewenste dikte.
7. Laat de muffins afkoelen en spuit de botercrème er op. Rooster de Venkelzaadjes in een droge koekenpan, laat afkoelen en garneer de muffins ermee.

Ingrediënten

– 200 g zelfrijzend bakmeel
– 200 g boter
– 200 g kristalsuiker
– 300 g gepelde en gekookte kastanje (bij Jumbo te koop bijv)
– 4 eieren
– 1 tl Venkelzaad (gemalen)
– 2 tl Venkelzaad
– 125 g boter op kamertemperatuur
– 250 g poedersuiker