Tajine kip met zoete aardappel en aubergine

Tajine kip met zoete aardappel en aubergine. Serveer de tajine met gekookte rijst. Een snel en makkelijk recept voor een doordeweekse avond.

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Halveer de aubergines in de lengte. Snijd nogmaals in de lengte door en vervolgens in stukken. Snijd de zoete aardappel in blokjes en uien in partjes. Snipper de teen knoflook fijn.

2. Verwarm de tajine of een stoofpan. Meng World Spice Blend – Harissa met 3 el olijfolie. Marineer de kipdrumsticks in de marinade. Verwarm 1 el olijfolie in de tajine, fruit de knoflook en bak de kip op middel hoog vuur rondom lichtbruin.

3. Voeg de aubergine, zoete aardappel en uien toe. Vul de tajine met water, zodat alles onder staat. Laat voor 15 minuten stoven. Voeg de cherrytomaten toe en laat nog voor 5 minuten stoven.

4. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

5. Haal na het stomen alle groenten en kip uit de tajine. Laat de saus met de Korianderblad op hoog vuur circa 5 minuten inkoken.

6. Serveer de kip met de gestoomde groenten en gekookte rijst. Maak af met de saus.

Variatietip:
Je kunt deze harissa kip ook bereiden in een stoofpan, indien je geen tajine hebt.

Ingrediënten

– 1 kg kipdrumsticks (circa 8 stuks)
– 500 g oranje zoete aardappels
– 1 aubergine
– 250 g cherrytomaten
– 300 g zilvervliesrijst of bruine rijst
– 2 uien
– 1 teen knoflook
– 3 el World Spice Blend – Harissa
– 1 el Korianderblad
– 4 el olijfolie

Benodigdheden

– Tajine of stoofpan