Kip, zoete aardappel en aubergine uit de tajine

Met harissa gekruide kip met winterse groenten, zoals zoete aardappel en aubergine, en tomaat uit de tajine. Serveer met gekookte rijst.

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

  1. Halveer de aubergines in de lengte. Snijd nogmaals in de lengte door en vervolgens in stukken. Snijd de zoete aardappel in blokjes en uien in partjes. Snipper de teen knoflook fijn.
  2. Verwarm de tajine of een stoofpan. Meng World Spice Blend – Harissa met 3 el olijfolie. Marineer de kipdrumsticks in de marinade. Verwarm 1 el olijfolie in de tajine, fruit de knoflook en bak de kip op middel hoog vuur rondom lichtbruin.
  3. Voeg de aubergine, zoete aardappel en uien toe. Vul de tajine met water, zodat alles onder staat. Laat voor 15 minuten stoven. Voeg de cherrytomaten toe en laat nog voor 5 minuten stoven.
  4. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  5. Haal na het stomen alle groenten en kip uit de tajine. Laat de saus met de Korianderblad op hoog vuur circa 5 minuten inkoken.
  6. Serveer de kip met de gestoomde groenten en gekookte rijst. Maak af met de saus.

Variatietip
Je kunt deze harissa kip ook bereiden in een stoofpan, indien je geen tajine hebt.

Ingrediënten

– 1 kg kipdrumsticks (circa 8 stuks)
– 500 g oranje zoete aardappels
– 1 aubergine
– 250 g cherrytomaten
– 300 g rijst, naar keuze
– 2 uien
– 1 teen knoflook
– 3 el World Spice Blend – Harissa
– 1 el Korianderblad
– 4 el olijfolie

Benodigdheden

Tajine of stoofpan