Klassieke pita met kipshoarma

Met dit recept breng je stukjes kip heerlijk op smaak met de Mix voor Shoarma. Vul een broodje pita met kipshoarma en lekker veel frisse groenten én maak het af met romige Yoghurt-Knoflooksaus. Binnen 30 minuten zet je dit heerlijke gerechtje op tafel. Verdubbel de ingrediënten en je kunt er met het hele gezin (4 personen) van smullen!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal Personen: 2 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de pitabroodjes, zoals aangegeven op de verpakking.

2. Snijd de kipfilet in reepjes en kruid met de Mix voor Shoarma. Snijd de rode ui in ringen.

3. Verhit de olie in een ruime pan en bak de kipfilet gaar en goudbruin. Voeg naar smaak eventueel wat Zwarte peper en Zeezout toe.

4. Vul de opgewarmde pitabroodjes met de kipshoarma, ijsbergsla en rode ui. Serveer direct.

Variatietip:
Serveer de pitabroodjes met Yoghurt-Knoflooksaus. Voeg naar smaak extra groenten toe, zoals plakjes komkommer, reepjes paprika en/of plakjes tomaat.

Ingrediënten

– 400 g kipfilet
– 4 (grote) pitabroodjes (2 per persoon)
– 100 g fijngesneden ijsbergsla
– 1 rode ui
– 3 el Mix voor Shoarma
– 2 el (olijf)lie
Zwarte peper, naar smaak
Zeezout, naar smaak
Yoghurt-Knoflooksaus, naar smaak