Krokante Mac & Cheese uit de oven
  • Space
Space

Krokante Mac & Cheese uit de oven

Herken jij dat? Bij een ovenschotel met een knapperige bovenlaag wil iedereen altijd de lekkerste randjes. Serveer deze krokante Mac & Cheese in één persoonspannetjes of ovenbestendige schaaltjes. Zo krijgt iedereen dan z’n eigen krokante korst en rand. Deze Mac & Cheese is gemaakt met de Spicy Blend voor Mac & Cheese is 100% natuurlijk en de kruidenmix is zonder toegevoegd zout.

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Oventijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Breng water aan de kook in een pan en kook de macaroni 3 min. minder dan aangegeven in de bereidingswijze op de verpakking.

3. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Breng water aan de kook in een pan en kook de bloemkool gaar. Giet af.

4. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de ham krokant.

5. Rasp beide kazen. Mix de geraspte kaas, bloemkool, melk, kookroom en de Original Spice Blend - Spicy Blend voor Mac & Cheese in een blender tot een gladde saus. Voeg naar smaak peper en zout toe.

6. Giet de macaroni af en doe terug in de pan. Meng de bloemkool saus en hamblokjes door de macaroni en verdeel over de 1-persoons ovenschalen.

7. Pel en snijd de knoflook fijn. Scheur de ciabatta in kleine stukjes. Meng met de boter en voeg zout naar smaak toe. Verdeel het broodmengsel over de macaroni en plaats 20 minuten in de voorverwarmde oven of tot de korst goudbruin is.

8. Serveer met frisse waterkers.

Variatietip
Ook lekker met spekjes in plaats van de hamblokjes.

Ingrediënten

- 400 g macaroni
- 1 grote bloemkool (700 g)
- 1 el zonnebloemolie
- 150 g hamblokjes
- 240 g cheddar kaas
- 160 g Parmezaanse kaas
- 310 ml melk
- 250 ml kookroom
- 8 el Original Spice Blend - Spicy Blend voor Mac & Cheese
- Peper en zout
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine ciabatta
- 75 gr ongezouten boter, gesmolten
- 75 g waterkers

Benodigdheden

Oven
Vier 1-persoons ovenschalen
Blender
Rasp