Mac & Cheese met oude kaas, cheddar en zoutige ham
  • Space
Space

Mac & Cheese met oude kaas en cheddar

Een echte Amerikaanse klassieker: Mac & Cheese. Pasta in een romige kaassaus van oude kaas en cheddar, met zoutige ham én een knapperig laagje. Dit guilty pleasure pasta gerecht moet je een keer geprobeerd hebben!

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Oventijd: 25 minuten
  • Aantal Personen: 4Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bereid de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar kook deze 3 minuten korter dan op de verpakking staat aangegeven.

2. Verhit de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer 2 minuten met een garde door totdat de bloem gaar is. Voeg de melk toe en blijf roeren tot yoghurt dikte. Voeg 90 g van de oude kaas en 90 g van de cheddar toe en roer door totdat dit is gesmolten. Voeg de peper, het zout, hamblokjes en 1 el Original Spice Blend - Spicy Blend voor Mac & Cheese toe.

3. Meng de macaroni door de kaassaus en schep in de ovenschaal. Bestrooi met de resterende oude kaas, cheddar en de panko. Bak de Mac & Cheese 25 minuten in de voorverwarmde oven.

4. Snijd de komkommers in plakken. Voeg toe aan de veldsla samen met de zonnebloempitten. Meng de olijfolie met de resterende Original Spice Blend - Spicy Blend voor Mac & Cheese tot een dressing. Verdeel over de veldsla.

5. Serveer de Mac & Cheese met de salade.

Ingrediënten

- 400 g grote macaroni
- 40 g ongezouten roomboter
- 40 g bloem
- 500 ml volle melk
- 120 g geraspte oude kaas
- 120 g geraspte cheddar
- ½ tl peper
- 1 tl zout
- 250 g hamblokjes
- 1,5 el Original Spice Blend - Spicy Blend voor Mac & Cheese
- 3 el panko
- 4 mini komkommers
- 85 g veldsla
- 20 g zonnebloempitten
- 1 el extra vierge olijfolie

Benodigdheden

- Ovenschaal 23x35 cm