Marokkaanse curry met kip, pompoen en courgette

Ras el Hanout betekent letterlijk ‘het beste van de winkel’. Het is een populaire Marokkaanse specerijenmelange die in geheel Noord Afrika wordt gebruikt. Door toevoeging van onder andere kaneel en kardemom heeft deze melange een aangename, warme smaak. Heerlijk bij deze Marokkaanse curry met kip.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Snipper de knoflook fijn en snijd de rode uien in halve ringen. Snijd de kipfilets en de courgette in grote blokken. Halveer de cherrytomaten.
  2. Verhit de olijfolie in een pan. Voeg de kipblokjes, ui, knoflook en World Spice Blend – Ras el Hanout toe. Bak de kip rondom aan.
  3. Voeg de kokosmelk toe en breng de Marokkaanse curry aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de pompoenblokjes toe en laat voor 10 minuten stoven met de deksel op de pan.
  4. Voeg tot slot de cherrytomaten en courgette toe en laat nog 5 minuten stoven en inkoken tot een mooie saus. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  5. Garneer de Marokkaanse curry met de peterselie en grof gehakte cashewnoten. Serveer met de rijst.

Ingrediënten

– 3 kipfilets
– 300 g voorgesneden pompoenblokjes
– 1 courgette
– 200 g zoete cherrytomaten
– 300 g gele rijst
– 400 ml kokosmelk
– 75 g cashewnoten
– 2 rode uien
– 2 tenen knoflook
– 2 el World Spice Blend – Lahtor
– ½ bosje verse peterselie
– 3 el olijfolie
– peper en zout, naar smaak

Benodigdheden

– bakplaat
– bakpapier