Marokkaanse rijst met gehaktballen, aubergine in tomatensaus en Ras el Hanout

Door het gebruik van World Spice Blend - Ras el Hanout, noten en gedroogd fruit in de rijst heeft deze meteen veel meer structuur en smaak.

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Pel en snipper 1 ui en snijd de abrikozen in stukken van ongeveer 1 bij 1 cm. Hak de hazelnoten grof. Verhit 1 el olie in een pan en fruit de ui glazig. Voeg 2 tl World Spice Blend – Ras el Hanout toe en bak een minuut mee. Voeg de bouillon, rijst en de abrikozen toe en laat 15 minuten koken. Doe het vuur uit en laat nog 10 minuten staan met deksel op de pan. Voeg daarna de grof gesneden hazelnoten toe aan de rijst.

2. Meng het gehakt met het ei, resterende World Spice Blend – Ras el Hanout en ½ tl Zeezout en draai ballen ter grootte van een pingpongbal. Pel en snijd de resterende ui en tenen knoflook fijn. Snijd de aubergine in blokken van 2 bij 2 cm. Verdeel het resterende Zeezout over de aubergines en laat 10 minuten staan. Dep daarna droog.

3. Verhit 1 el olie in een pan op hoog vuur en bak de aubergine in 5 minuten bruin en krokant. Verhit de resterende olie in een andere pan en fruit ui en knoflook glazig. Voeg de tomatenblokjes, aubergine en gehaktballen toe en stoof 10 minuten op middelhoog vuur.

4. Serveer de gehaktballen met de Marokkaanse rijst en verse munt.

Variatietip:
Gebruik eventueel notenrijst in plaats van de zelfgemaakte notenrijst

Ingrediënten

– 2 uien
– 40 g gedroogde abrikozen
– 30 g blanke hazelnoten
– 3 el olijfolie
– 3 tl World Spice Blend – Ras el Hanout
– 400 ml runderbouillon
– 300 g basmatirijst
– 300 g half om half gehakt
– 1 ei
– 2 ½ tl Zeezout
– 2 tenen knoflook
– 1 aubergine
– 400 g tomatenblokjes
– 5 g verse munt