Mexicaanse burger met cheddar, avocado en tortilla chips

Een hamburger op Mexicaanse style. Een lekker broodje met een zelfgemaakte hamburger, cheddar kaas, avocado, mango en tortilla chips. Extra lekker door de Verstegen Illie Billie Tomaten Ketchup. De natuurlijke smaak van tomaten, zonder toegevoegd suiker!

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Ontpit de avocado. Snijd de avocado en de mango in dunne plakjes. Plet de tortilla chips tot kleine stukjes, bijv. met een vijzel, deegroller of mes.

2. Meng het rundergehakt met de Mix voor Hamburger en kneed goed door elkaar. Verdeel het gehakt in 4 gelijke delen, draai er ballen van en druk plat om er hamburgers van te maken. Maak met je duim een klein kuiltje in het midden voor een mooie, platte gebakken burger.

3. Verhit de boter in een koekenpan en bak de hamburgers aan beide kanten in circa 8 à 10 minuten goudbruin.

4. Grill ondertussen in een grillpan de hamburgerbroodjes naar smaak bruin.

5. Besmeer de gegrilde hamburgerbroodjes naar smaak met Guilt Free – Tomato Ketchup. Verdeel de tortilla chips, gebakken hamburger, cheddar kaas, avocado en mango over de broodjes. Serveer direct.

Ingrediënten

– 4 (hamburger)broodjes, naar keuze
– 500 g gehakt
– 1 avocado
– ½ mango
– 40 g tortilla chips
– 4 plakjes cheddar kaas
– 1 zakje Mix voor Hamburger
Guilt Free – Tomato Ketchup, naar smaak
– 25 g boter

Benodigdheden

– Grillpan