Mexicaanse burrito's met gehakt, chipotle en crème fraîchesaus

Loopt jou ook het water in de mond van deze burrito’s? Ze zijn gevuld met zilvervliesrijst, gehakt, mais, chipotle peper, tomaten en prei. Serveer deze Mexicaanse burrito’s met een heerlijke frisse saus van crème fraîche light, kwark en sriracha saus.

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de chipotle peper fijn. Halveer de cherrytomaten en laat de mais uitlekken.

3. Verhit de olie en fruit de ui en de knoflook. Voeg het gehakt toe en rul aan. Voeg de World Spice Meal – Burrito, mais, chipotle, prei, passata toe en bak 10 minuten.

4. Meng de crème fraîche light met de kwark en de sriracha tot een saus. Snijd de peterselie grof.

5. Bereid de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Beleg de wrap met de rijst en het gehaktmengsel. Serveer met de crème fraîchesaus light en de peterselie.

Ingrediënten

– 200 g zilvervliesrijst
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 50 g chipotle peper heel
– 200 g cherrytomaat
– 300 g mais (tip: zonder toegevoegd zout)
– 1 el olijfolie
– 400 g kipgehakt
– 2 el World Spice Meal – Burrito
– 200 g gesneden prei
– 200 g gezeefde tomaten passata
– 100 g crème fraîche light
– 100 g volle kwark
– 1 tl sriracha
– 8 volkoren wraps medium
– 2 takken peterselie