Okonomiyaki met spek

Okonomiyaki met spek is een Japanse hartige pannenkoek. De naam is een samenstelling van 'okonomi' en 'yaki', wat vrij vertaald 'gebakken/gegrild zoals je wilt' betekent. De pannenkoek is makkelijk te bereiden met eieren en groenten en getopt met een heerlijke saus. Lekker als lunch of hoofdgerecht!

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht, Lunch

Bereidingswijze

1. Snijd de kool zeer fijn en de bosui in ringen. Kluts de eieren, bouillon, bloem, 1 eetlepel World Spice Meal – Omelet, sesamolie, gesneden kool en helft van de bosui tot een dik beslag.

2. Verhit 1 el olie in een pan en schenk ¼ van het beslag in de pan. Bak de Okonomiyaki tot de onderkant mooi goudbruin is. Leg 2 plakken ontbijtspek op het beslag en draai om. Bak tot de spek krokant is en de Okonomiyaki gaar. Haal uit de pan en leg op een bord. Herhaal dit 3 keer met het overige beslag.

3. Meng voor de saus de Guilt Free – Tomato Ketchup, mosterd, sojasaus en Guilt Free – Sweet Chili Sauce. Gebruik een spuitfles om mooie strepen te maken op de Okonomiyaki. Geen spuitbus beschikbaar? Een lepel volstaat ook voor het maken van strepen.

4. Draai de okonomiyaki een kwart slag en maak ook strepen met de mayonaise. Garneer met de resterende bosui en World Spice Meal – Omelet.

Variatietip:
Maak de Okonomiyaki vegetarisch door het ontbijtspek weg te laten.

Ingrediënten

– 100 g Chinese kool
– 3 bosui
– 4 eieren
– 200 ml groentebouillon, koud
– 200 g tarwebloem
– 2 el World Spice Meal – Omelet
– 2 tl sesamolie
– 4 el zonnebloemolie
– 8 plakken ontbijtspek
– 8 el Guilt Free – Tomato Ketchup
– 4 tl dijon mosterd
– 2 el sojasaus
– 4 el Guilt Free – Sweet Chili Sauce
– 4 el mayonaise (evt. Kewpie mayonaise)

Benodigdheden

– Optioneel: spuitflessen voor de saus