Oliebollen met kaneel en kandij, maak je lekker en simpel zelf
  • Space
Space

Oliebollen met kaneel en kandij

Maak nu zelf je oliebollenbeslag, schep mooie bollen in de hete olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Om het af te maken maal je er verse kaneel en kandij uit de molen overheen.

Verstegen producten:

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Aantal Personen: 10 Personen
  • Categorieën: Nagerecht

Bereidingswijze

1. Los de gist op in de lauwwarme melk en laat 10 minuten staan.

2. Meng in een grote kom bloem, basterdsuiker en een snufje zout. Klop langzaam de melk met gist erdoor tot een beslag zonder klontjes. Voeg dan het ei toe en meng.

3. Dek de kom af en laat op een warme plek 1 uur rijzen, tot het beslag in volume is verdubbeld.

4. Verhit een pan met olie of de friteuse op 180° Schep met 2 lepels of een ijsschep mooie bollen beslag direct in de hete olie, het is handig om de lepel even in de olie te dippen voor je gaat scheppen, dan glijdt het beslag er makkelijk af.

5. Bak de oliebollen ongeveer 5 minuten, draai ze halverwege om. Laat ze uitlekken op keukenpapier en maal er verse Kaneel Kandijsuiker uit de molen overheen.

Ingrediënten

- 500 g bloem
- 500 ml melk, lauwwarm
- 7 g gedroogde gist
- 1 ei
- 2 el lichtbruine basterdsuiker
- Kaneel Kandijsuiker
- Snufje zout

Benodigdheden

- Friteuse of zonnebloemolie om in te frituren