Ovenschotel met kip, zoete aardappel en champignons

Ovenschotel met kip, zoete aardappel en champignons. Proef met dit recept een traditionele ovenschotel met Midden-Oosterse smaken.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Oventijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de kip(dij)filet in blokjes en de paprika in reepjes. Snijd de zoete aardappel en rode ui in partjes.

2. Meng in een kom de kip(dij)filet met de olijfolie en de Mix voor Kip – Kebab. Marineer de kip rondom goed.

3. Leg de zoete aardappel, paprika, champignons en rode ui in de ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Voeg eventueel Zwarte peper en Zeezout naar smaak toe.

4. Leg de gemarineerde kip(dij)filet bij de groenten in de ovenschaal. Bak de ovenschotel voor circa 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Variatietip:
Voeg ook eens andere groenten toe zoals courgette, tomaat of pastinaak.

Ingrediënten

– 400 g kip(dij)filet
– 4 zoete aardappelen
– 1 groene paprika
– 250 g champignons
– 2 rode uien
– 3,5 tl Mix voor Kip – Kebab
– 2 el (olijf)olie
Zwarte peper, naar smaak
Zeezout, naar smaak

Benodigdheden

– Ovenschaal