Pangasiusfilet met sperziebonen, paprika en zoete aardappel uit de oven - Verstegen
  • Space
Space

Pangasiusfilet met sperziebonen, paprika en zoete aardappel uit de oven

Een ovengerecht met gekruide pangasiusfilet, sperziebonen, paprika, zoete aardappel en sinaasappel. Lekker voor een doordeweekse dag.

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Oventijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
  • Categorieën: Hoofdgerecht

Bereidingswijze


  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was, schil en snijd de zoete aardappel in kleine blokjes. Dop de sperziebonen en halveer eventueel. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de halve sinaasappel in plakjes.

  2.  Kook de sperziebonen en de zoete aardappel voor circa 1 à 2 minuten in kokend water en spoel af onder koud stromend water.

  3.  Leg de pangasiusfilet op een met bakpapier beklede bakplaat. Kruid de vis met de Mix voor Pangasius Gember en Sesam 100% natuurlijk. Meng de zoete aardappel, voorgekookte sperziebonen en paprika in een kom met de olijfolie. Voeg naar smaak peper en zout toe. Leg de groenten en zoete aardappel bij de vis op de bakplaat. Leg ook wat plakjes sinaasappel rondom de vis. Bak voor circa 15 à 17 minuten in een voorverwarmde oven.

  4. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan bruin aan.

  5. Serveer de gekruide pangasiusfilet met groenten en zoete aardappel op de borden. Garneer met de geroosterde pijnboompitten.

Ingrediënten

- 500 g oranje zoete aardappel
- 500 g pangasiusfilet
- 400 g sperziebonen
- 1 rode paprika
- ½ sinaasappel
- 60 g pijnboompitten
- 1 zakje Mix voor Pangasius Gember en Sesam 100% natuurlijk
- 3 el olijfolie
- peper en zout, naar smaak

Benodigdheden

Bakplaat
Bakpapier