Panna cotta met steranijs - Verstegen
  • Space
Space

Panna cotta met steranijs

Maak met kerst dit heerlijke nagerecht van panna cotta met steranijs. Met dit recept laat je het gezin genieten van dit frisse en romige dessert. Komen er meer gasten? Verdubbel dan de ingrediënten.

Verstegen producten:

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
  • Categorieën: Nagerecht

Bereidingswijze


  1. Week de blaadjes gelatine in koud water. Schraap het vanillemerg uit het stokje Vanille.

  2. Doe de slagroom in een steelpan met een dikke bodem en voeg hieraan het merg van de Vanille, de Steranijs en de suiker toe. Breng dit aan de kook.

  3. Zet het vuur laag wanneer het slagroommengsel kookt en laat dit circa 10 minuten trekken. Verwijder vervolgens de Steranijs.

  4. Wring de blaadjes gelatine uit en roer ze door de panna cotta tot ze zijn opgelost.

  5. Schenk de panna cotta in 4 ramequines of glaasjes en laat ze minimaal 2 uur afkoelen en opstijven in de koelkast.


Serveertip

Garneer de panna cotta naar smaak met vers fruit, honing of een (likeur)siroop naar smaak.

Ingrediënten

● 500 ml slagroom
● 1 stokje Vanille
● 2 stuks Steranijs
● 4 blaadjes gelatine
● 50 g fijne kristalsuiker

Benodigdheden

4 ramequins of kleine glaasjes