Pita quesadilla met gehakt, rode kool en avocadomousse

Gegrilde pita quesadilla gevuld met pittig gehakt en frisse rode kool. Een makkelijk lunchgerecht met een Midden-Oosters tintje.

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Lunch, Snacks

Bereidingswijze

1. Snipper de rode ui en de knoflook heel fijn. Verwijder de pit van de avocado en prak deze fijn. Voeg ¼ van de fijngesneden rode ui en het sap van de limoen toe. Meng door elkaar en zet apart.

2. Verhit de olijfolie in een pan. Fruit de knoflook en ¾ van de fijngesneden rode ui. Voeg het gehakt en de World Spice Blend – Chermoula toe en bak het gehakt rul.

3. Snijd ondertussen de pitabroodjes helemaal open. Beleg één zijde van de pitabroodjes met het gehakt, de rode kool en de geraspte kaas. Leg de andere zijde erop.

4. Grill de gevulde pita broodjes rondom bruin in een tosti-ijzer of contactgrill, zodat de kaas smelt. Serveer de avocadomousse bij de pita quesadilla.

Variatietip: 
Probeer de quesadilla ook eens met kipgehakt, lamsgehakt of blokjes kipfilet.

 

Ingrediënten

– 4 grote pitabroodjes
– 200 g rundergehakt
– 100 g gesneden rode kool
– 1 avocado
– ½ limoen
– 100 g geraspte kaas
– ½ rode ui
– 1 teen knoflook
– 2 el World Spice Blend – Chermoula
– 2 el olijfolie

Benodigdheden

– Tosti-ijzer of contactgrill