Pittige pasta met caponata en geitenkaas - Verstegen
  • Space
Space

Pittige pasta met caponata en geitenkaas

Pasta met pittige groenten-tomatensaus die ook wel caponata wordt genoemd. De groenten breng je op smaak met de Spice Blend voor Vega - Pasta bolognese voor een extra hartige bite. Dit vegetarische gerecht is super lekker voor als je een dag geen vlees wilt eten.

  • Bereidingstijd: 65 minuten
  • Aantal Personen: 4 Personen
  • Categorieën: Hoofdgerecht Pasta

Bereidingswijze


  1. Snipper de ui. Snijd de rode paprika en aubergine in blokjes van circa 1x1 cm. Snijd de bleekselderijstengels in de lengte doormidden en snijd ze vervolgens in stukjes. Snijd als laatste de groene olijven in stukjes.

  2. Verhit in een grote (wok)pan de helft van de olijfolie. Bak de paprika, ui en bleekselderij voor circa 8 minuten, haal uit de pan en zet apart.

  3. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en bak hierin de aubergine. Laat dit rustig garen voor circa 10 minuten.

  4. Voeg de apart gezette groenten weer toe aan de aubergine. Voeg eveneens de rode wijn azijn, rozijnen, kappertjes, honing, Chilivlokken, Laurierblad, tomatenblokjes en de Spice Blend voor Vega - Pasta bolognese Laat het geheel rustig sudderen voor circa 30-40 minuten. De groentes moeten bijna uit elkaar vallen.

  5. Kook in de tussentijd de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  6. Serveer de caponata met de tagliatelle en verdeel de geitenkaas erover. Strooi er wat basilicum overheen.

Ingrediënten

• 1 ui
• 1 rode paprika
• 1 aubergine
• 2 stengels bleekselderij
• 100 g groene olijven, zonder pit
• 4 el olijfolie
• 3 el rode wijn azijn
• 50 g rozijnen
• 2 el kappertjes
• 1 el honing
• ¼ tl Chilivlokken
• 1 Laurierblad
• 400 ml tomatenblokjes uit blik
• 6 tl Spice Blend voor Vega - Pasta bolognese
• 300 g tagliatelle
• 100 g zachte geitenkaas
• 3 takjes verse basilicum